Teimme aivan valtuuston alkumetreillä viime vuonna aloitteen siitä, että Salon kaupunginvaltuuston kokoukset videoitaisiin ja laitettaisiin nettiin kaikkien nähtäväksi. Ajatus oli, että näin säästettäisiin ihmisten kulkemisessa kun voisi katsella asioita netistä kotonaan. Lisäksi vain oman auton käyttäjät maaseudulta voivat edes haaveilla tulevansa kaupunkiin iltaisin kun bussiliikennettä ei enää ole. Valtuuston kokous on ainoa kaupungin hallinnon kokouksista, joka on julkinen ja avoin kaikille.
 
Varsinkin nuorten tavoittaminen on hankalaa ilman nettiä. Videoita katsellaan netistä niin tottuneesti, että se on luonteva tapa tavoittaa nuoret kaupunkilaiset. Videoita voisi käyttää vaikka yhteiskuntaopin tunnilla oppimateriaalina. Lisäksi videoinnin ja editoinnin voisi tehdä kaupungin nuorten mediapaja, jolla on todella hienot laitteet homman hoitamiseen. Näin saisivat nuoretkin lisää todellista merkitystä tekemiselleen.
 
Samalla tuskaillaan siitä, ettei tavoiteta nuoria eikä saada heitä kiinnostumaan yhteisten asioiden hoidosta. Miksi sitten ei mennä sinne, missä nuoret ovat, eli nettiin? Kustannukset tämän hoitamiseksi ovat pienet, puhutaan vain joistain tuhansista euroista, joten se ei ole peruste hylätä esitys. Lisäksi esitettiin videoinnista koituvan kaikenlaista vaivaa: palvelintilan pitää olla suuri, käyttäjät kaipaavat teknistä tukea ja niin edelleen.
 
Kaupunginhallitus päätti maanantaina 28.9.2009, ettei kaupunki lähde videoimaan valtuuston kokouksia.
 
Tuli mieleen, että pyydän omaa nyt 15-vuotiasta tytärtäni videoimaan kokoukset ja editoimaan ne nettiin. Hän on kuvannut, toimittanut, tekstittänyt ja ladannut nettiin lukuisia videoita. Ainoa, mikä meiltä puuttuu, on kunnollinen kamera ja äänityslaitteisto. Mutta ehkä semmoisen saisi lainaksi jostain.