Eilen oli Salon uuden kaupunginvaltuuston kokous, jossa käsiteltiin uusia virkoja ja budjettia. Kristillisdemokraatit, vihreät ja vasemmistoliitto olivat yksituumaisia siinä, että tarvitaan lisää ainakin yksi koulukuraattori ja yksi koulupsykologi.

Jo nykyisessä Salossa kuraattorit ovat turhautuneita: tekijöitä on liian vähän ja apuan tarvitsevia paljon. Vuoden alusta Salon alueella tulee olemaan noin 1500 oppilasta (perusopetus ja lukiot) per kuraattori. Suositukset vaihtelevat 500-700 oppilasta kuraattoria kohti.

Vaalien alla jokainen puolue vannoi kantavansa huolta nuorten mielenterveydestä. Runsaan vuoden aikana ollaan mm. Jokelassa ja Kauhajoella niitetty mitä on kylvetty tämän asian laiminlyömisessä. Vaarana on, että Salossakin saadaan mitä tilataan.

Miten on mahdollista, että rahaa löytyy monenlaisiin muihin toimiin, urheilukenttäinvestointeihin ja vaikka mihin muuhun, mutta tähän ei löydy? Minkälaista moraalia edustavat ne esimerkiksi kokoomuksen ja keskustan valtuutetut, jotka äänestävät kumoon tämän TODELLA TARPEELLISEN toimen perustamisen?

Kokouksen jälkeen eräs toimen perustamista vastaan äänestänyt sanoi, että aiheesta keskusteltiin heidänkin piirissään, mutta kun ei yksi kuraattori lisää kuitenkaan riitä. Tämä juuri on todella hieno perustelu: kun emme voi kokonaan ratkaista nälänhätää, ei siis kannata antaa leipää edes yhdelle?

Minusta on uskomatonta, että näitä ihmisiä äänestetään valtuustoon yhä uudelleen! Vai ovatko he aiemmin hoitaneet hommansa mallikkaasti ja vain nyt nyrjähtäneet pienten ihmisten polkemisen tielle? Toivottavasti ei tarvita ruumiita todistamaan tämän toimen tarpeellisuutta.